Steeds meer snackbars over op volkorenfriet

De ongezonde patatjes maken plaats voor volkorenfriet. Steeds meer snackbars in ons land schakelen over op patat gemaakt van volkorenaardappelen.

Foto: R. Classen / Shutterstock.com

Iedereen weet dat volkorenproducten gezonder zijn. Ook producenten van fastfood houden daar rekening mee. Veel frietboeren zijn inmiddels overgegaan op vezelrijke volkorenpatat. “Voor consumenten is het misschien even wennen”, denkt F.G. Venendrecht van Nederland Vezelrijk. “Volkorenpatat is duidelijk minder krokant dan patatjes van witte aardappelen, maar natuurlijk is het veel gezonder. En dat is toch wat de consument wil.”

Venendrecht verwacht dat de traditionele patat binnen twee jaar uit de snackbar is verdwenen: “Gezond snacken heeft de toekomst. Wij willen daarin graag het voortouw nemen. Je mag de consument best een beetje dwingen om gezondere keuzes te maken.”

De ontwikkelingen in de fastfoodindustrie gaan intussen gestaag verder. Trots toont Venendrecht zijn nieuwste vinding: de bloemkoolfrikandel. “We verwachten dat er heel veel vraag naar is”, zegt hij. “De gewone frikandel gaan we langzaam vervangen. Die willen mensen niet meer.”