Snackhoek De Molen laatste in Nationale Haringtest

Foto: Flickr CC

De haring van Snackhoek De Molen in Wijdenbosch is op de laatste plaats geëindigd in de Nationale Haringtest. Volgens de jury is de haring “te warm, verkleurd en qua smaak heel anders dan wat je van een goede haring mag verwachten”.

Elk jaar test een vakjury de kwaliteit van de Hollandse Nieuwe bij verschillende verkooppunten. Vishandel Schimmeveldt is dit jaar de grote winnaar. De haring van Schimmeveldt eindigde met het rapportcijfer 10 bovenaan in de lijst.

Heel anders kwam de haring van Snackhoek De Molen uit de test. De jury sprak zijn verbazing uit over de werkwijze van uitbater Cor Willebeek. “De haring kwam niet vers van het mes, maar werd zó uit de vitrine in de frituur gegooid. Een serveertemperatuur van 64 ºC is voor een bederfelijk product als haring echt onacceptabel”, luidde het vernietigende oordeel van de jury.

Ook over het uiterlijk en de structuur van de haring waren de keurmeesters niet te spreken. “Vlezig, met een donkerbruine buitenkant en een lichtbruin binnenste. Dit lijkt in de verste verte niet meer op Hollandse Nieuwe. Onbegrijpelijk dat de verkoper dit haring durft te noemen.”