Moeder straft dochter met slechte genen

Foto: Bernard / Shutterstock.com

Hulpverleners van Bureau Jeugdzorg hebben zich ontfermd over de 2-jarige Kayleigh N. uit Zoetermeer. Het meisje bleek door haar moeder te zijn gestraft met zeer slechte genen.

Het kind leefde al ruim een jaar bij haar alleenstaande moeder in een sociale huurwoning. De moeder werkte in deeltijd en keek ’s avonds naar series op Netflix. Jeugdzorg kwam het kind op het spoor door foto’s op Facebook.

“Kayleigh N. had weinig zicht op een behoorlijke toekomst. De moeder leidde een zeer middelmatig bestaan en moest rondkomen van amper 2.300 euro per maand. Het is waarschijnlijk dat haar dochter hetzelfde lot te wachten stond”, aldus een woordvoerder van Jeugdzorg.

Volgens pedagoog Gerard Zilver staat dit geval niet op zichzelf. “Dit soort ouders zien we helaas steeds vaker. Ze hebben een lage opleiding, een minimum inkomen en ontvangen soms zelfs huurtoeslag. Intussen zetten ze wel een kind op de wereld. Dat is heel triest”, aldus Zilver. “Ik heb heel lelijke vrouwen gezien met een IQ van 81 die ondanks dat een kind op de wereld wilden zetten. Wat voor genen heb je je kind dan in hemelsnaam te bieden?”