Sjaak (61) kan door corona niet meer aan Russische importbruiden komen

Foto: OlgaLucky / Shutterstock.com

Wie probeert een vrouw uit het Oostblok te halen heeft het waarschijnlijk al gemerkt: door de coronacrisis is dat momenteel niet eenvoudig. 

Niet alleen het transport van goederen, maar ook het personenvervoer is door de coronacrisis tot stilstand gekomen. Op diverse online platforms worden nog Russische importbruiden aangeboden, maar onduidelijk is wanneer ze kunnen worden geleverd. Ruim 150 Nederlandse mannen zitten nog op hun Russin te wachten.

Volgens liefhebber Sjaak Broenerhof (61) is het momenteel vrijwel onmogelijk om een Russische vrouw te importeren. “In januari heb ik al een oostblokvrouwtje besteld, maar ze is er nog steeds niet”, zucht hij. “Volgens de laatste berichten zou ze ergens op een luchthaven in quarantaine zitten.”

Zolang zijn nieuwe bruid nog niet geleverd is, zal Sjaak het moeten doen met zijn huidige vrouw Svetlana. “Deze kan nog wel effe mee, maar ze is al 34”, zegt hij, wijzend op de lijntjes in haar gezicht. “De buitenkant valt nog mee, maar de voering begint echt dun te worden.”

Echt op de hoogte blijven? Volg Nieuwspaal op Twitter