Sigaretten worden afgeschaft

Sigaretten en shag worden geleidelijk helemaal afgeschaft. Dat verwacht tabaksgigant Philip Morris, één van de grootste sigarettenproducenten ter wereld. Als het aan de top van het bedrijf ligt, zijn sigaretten en shag straks nergens meer te koop.

wijn-roken-sigaretten-sigaret-drinken-alcoholTopman André Calantzopoulos hoopt dat er snel een einde komt aan de verkoop van sigaretten, meldt de BBC. Het bedrijf heeft inmiddels een rookvrije sigaret ontwikkeld die minder schadelijk is voor de gezondheid. “Ik denk dat er een tijd komt dat deze alternatieve producten zo zijn ingeburgerd, dat we samen met overheden kunnen werken aan een uitfasering van sigaretten”, aldus Calantzopoulos in een interview.

De Stichting Rokersbestrijding Nederland ziet het liefst dit jaar nog een verbod op sigaretten en shag. “De jaarwisseling komt eraan. Dat is traditioneel een moment waarop veel mensen stoppen met roken. Dat is een mooi moment voor de overheid om te zeggen: mensen, het is klaar nu”, zegt woordvoerder Okke Stamel. “Wat ons betreft roken mensen straks alleen nog in het crematorium.”