Sidney Smeets (45) verdedigt zich: “Gemiddeld joeg ik op 18 jaar oude jongens, dus volwassen”

Foto: YT CC

D66-Kamerlid Sidney Smeets vindt dat het grote plaatje van zijn grooming uit het oog wordt verloren. Volgens hem was de gemiddelde leeftijd van zijn slachtoffers 19 jaar en treft hem dus geen enkele blaam.

Meerdere jonge mannen hebben laten weten dat ze zich op onheuse manier behandeld vinden door advocaat en D66-Kamerlid Sidney Smeets. Via privéberichten op social media liet Smeets aan zeer jonge jongens weten dat hij ze aantrekkelijk vond. Deze onschuldige openingszin ging al snel over op meer seksueel getinte opmerkingen, ook als het slachtoffer al meerdere malen had laten weten hier niet van gediend te zijn. Ook zou hij in deze chats hebben laten weten dat het zijn ‘foute’ fantasie was om seks te hebben met jongens jonger dan 16 jaar. Deze ‘foute’ fantasie wordt in de volksmond ook wel pedofilie genoemd, maar daar wil het prominente D66-lid niets van weten.

“Volgens mij heeft mijn fantasietje niets met pedofilie te maken”, zou een strijdbare Smeets volgens Haagse bronnen hebben gezegd. “Ik heb ook talloze malen oudere mannen van een jaar of 21 overgehaald om seks met mij te hebben. Ik durf dus te zeggen dat de gemiddelde leeftijd van de jongens waar ik op jaag niet lager is dan 18 jaar en zeker niet lager dan 17 jaar. Dus met pedofilie heeft het allemaal helemaal niets van doen.”