SGP waarschuwt: “E-mail kan voor PostNL een serieuze concurrent worden”

Foto: YT CC

SGP-leider Kees van der Staaij vreest dat Nederlanders in de toekomst steeds vaker een e-mail zullen sturen in plaats van een brief of een ansichtkaart. “Als we niet oppassen, kan e-mail een serieuze bedreiging worden voor postbedrijven”, aldus Van der Staaij.

De SGP maakt zich naar eigen zeggen ‘grote zorgen’ om de sterk toenemende digitalisering van de correspondentie. “Nieuwe ontwikkelingen, zoals e-mail, worden door ons met argusogen bekeken”, aldus Van der Staaij. “Het zal weldra niet lang meer duren voordat dergelijke moderne strapatsen de vertrouwde briefkaart zullen verdringen.”

“Een e-mail is een digitale ‘brief’ die met de personal computer kan worden verstuurd, zonder tussenkomst van de postbode”, legt Van der Staaij uit. “Steeds meer Nederlanders gebruiken dit onpersoonlijke postsysteem. Dat kan op termijn gevolgen hebben voor de werkgelegenheid bij PostNL.”

Van der Staaij roept belanghebbenden op om een briefkaart te sturen naar het hoofdkantoor van de SGP, Dinkel 7, 3068 HB Rotterdam.