SGP: “Bootje heeft helemaal niets te maken met coronavirus”

Laila R / Gualtiero Boffi / Eric Isselee / Shutterstock.com / Vera de Kok / Wiki Commons CC

SGP-leider Kees van der Staaij heeft gereageerd op de onrust die is ontstaan over de nieuwe boot van de partij. In de haven van Urk bouwen SGP-leden een soort ark. “Niets om u zorgen over te maken”, aldus Van der Staaij.

Volgens de christelijke politicus is paniek absoluut niet nodig. “De overheid heeft het coronavirus weldra onder controle. Daar heb ik alle vertrouwen in. Kijk, we hebben zelfs tijd om een bootje te bouwen”, lacht SGP-leider Kees van der Staaij, terwijl op de achtergrond twee olifanten op de ark worden gehesen.

“Deze boot is ontworpen om de woelige baren van de zondvloed te weerstaan, voor het geval de hele flikkerse boel gierend uit de hand loopt. Niet dat dat aan de orde is hoor”, stelt Van der Staaij ons gerust. “Als u regelmatig uw handen wast en netjes afstand houdt, hoeft u zich geen zorgen te maken.”

Elke diersoort die aan boord gaat wordt door Van der Staaij afgevinkt op een lijst. Als laatste stappen twee kinderen op de ark. “Een jongen en een meisje”, checkt Van der Staaij. “Wat zegt u? Nee, natuurlijk zijn ze niet gevaccineerd.”