Scouting klaar voor militair ingrijpen in Iran

Foto: Procyk Radek / Shutterstock.com

Bij een eventueel militair ingrijpen in Iran kunnen de Verenigde Staten rekenen op assistentie van tienduizenden scouts. Het scoutingleger staat bekend als een trouwe bondgenoot van de Verenigde Staten. 

De verhoudingen tussen de Verenigde Staten en Iran staan op scherp, na de dood van de Iraanse generaal Soleimani. Beide landen dreigen over en weer met aanvallen. Volgens hopman Marsingh van de 32ste Welpdivisie zijn de scouts er klaar voor: “De Verenigde Staten kunnen een beroep op ons doen voor de strijd tegen het Iraanse regime. Hier hebben we jarenlang voor getraind.”

Wereldwijd telt de scoutingorganisatie zo’n 50 miljoen goed getrainde scouts. Welke bijdrage de scouts aan de strijd zullen leveren is nog onduidelijk. “Onze Explorercompagnie is gespecialiseerd in genietaken, zoals het bouwen van tijdelijke bruggen”, zegt Marshing. “De Welpjes zijn uitstekend inzetbaar als grondtroepen en voor het opsporen van bermbommen.”

Bang voor het Iraanse leger zijn de scouts volgens Marsingh niet. “Onze 16e Welpcompagnie bestaat uit kinderen tussen 7 en 11 jaar oud. Zij voelen nog weinig angst.”