Schroothandelaar geeft 50 ton oud ijzer aan ziekenhuispersoneel

Foto: HB Photo / B-D-S Piotr Marcinski / Shutterstock.com

“Ik vond dat ik iets moest doen om deze mensen een hart onder de riem te steken”, zegt schroothandelaar Bert Mollebach. Hij verrast het personeel van UMC Meppel met maar liefst vijftigduizend kilo oud ijzer.

Mollebach heeft een veld vol schroot, voornamelijk oude auto’s. Daarnaast heeft hij veel sympathie voor het personeel in de zorgsector. “Door dat coronavirus moeten die mensen al maanden keihard werken. Ik vind dat ze wel een extraatje verdiend hebben”, aldus de sympathieke Brabander.

En daarom trakteert hij het personeel van UMC Meppel op vijftig ton oud ijzer: “Sloopauto’s, stalen balken en afgedankte koelkasten, sommige doen het nog gewoon. Ik heb er genoeg en die zorgmedewerkers kunnen ze nu goed gebruiken, denk ik.”

Het transport heeft Mollebach inmiddels al geregeld. Morgenochtend levert hij de berg schroot netjes af voor de ingang van het ziekenhuis. “Alleen samen krijgen we corona onder controle”, zegt hij. “Ik ben natuurlijk geen dokter, maar op deze manier wil ik toch mijn steentje bijdragen.”