Schoolkrant stopt berichtgeving Holleeder-proces

Schoolkrant ‘De Bazuin’ van openbare basisschool De Boterbloem publiceert geen artikelen meer over het strafproces tegen Willem Holleeder. Hoofdredacteur Paul Hofschalk vreest voor de veiligheid van de leerlingen als de berichtgeving doorgaat.

Foto: Pressmaster / Shutterstock.com

Als onderdeel van het project “Kind en Maatschappij” gingen vijf leerlingen undercover in de Amsterdamse onderwereld. In november verschenen in de schoolkrant nog enkele opmerkelijke onthullingen over Willem Holleeder en diens contacten met topcrimineel Dino Soerel. “Het is de journalistieke plicht van elke serieuze schoolkrant om ouders en leerlingen te informeren over wat er in de maatschappij gebeurt”, zei Hofschalk destijds.

Toch heeft de school in goed overleg met de ouders besloten om de berichtgeving over het strafproces tegen Willem Holleeder te staken. De redactie van de schoolkrant zou bedreigingen hebben ontvangen uit het criminele circuit. “Uiteraard nemen wij de dreigementen serieus. Op met moment dat we de veiligheid van onze leerlingen in het geding is, moet je zeggen: jongens, we stoppen ermee”, aldus de hoofdredacteur.

De schoolkrant heeft voor de volgende uitgave andere onderwerpen geselecteerd. Zo komt er een uitgebreide reportage over het Israëlisch-Palestijns conflict en een special over kanker.