Schiphol kondigt vakantiesluiting aan

In verband met de vakantieperiode gaat Schiphol twee weken dicht. Half augustus is het grondpersoneel van de luchthaven op vakantie.

Foto: Inge Hogenbijl / Shutterstock.com

Jarenlang heeft de directie van Schiphol te maken gehad met eindeloos gepuzzel om de vakantieplanning rond te krijgen. Vaak lukte het niet om voldoende personeel aan het werk te houden, met chaotische taferelen tot gevolg. Vanaf dit jaar gooit Schiphol het roer om: er komt een vakantiesluiting.

“We willen een goede werkgever zijn in deze krappe arbeidsmarkt. Onze mensen moeten de gelegenheid krijgen om op vakantie te gaan, ook in het hoogseizoen”, aldus een woordvoerder van de luchthaven. “Daar komt nog bij: voor het milieu is het goed en omwonenden zullen een paar weekjes rust op prijs stellen, denken wij.”

Het personeel was intern al geïnformeerd en erg blij met dit besluit, zo blijkt uit de reactie van bagagecontroleur Lucas Bunt. “De kids en m’n vriendin zijn de koffers al bijna aan het pakken. En het inladen mag ik doen: ervaring genoeg!”, grapt hij. “We gaan met de caravan naar Frankrijk. Eigenlijk wilden we met het vliegtuig. Maar ja, lastig.”