“Binnen twee uur werd ze vuurrood”

“Ik kan er wel om lachen, maar zij natuurlijk niet”, zegt Kimberley van Dreumel uit Schagen. Haar dochter Samantha (2) is door de zon helemaal verbrand.

binnen-twee-uur-werd-ze-vuurroodZoals zoveel Nederlanders waren Kimberley en Samantha afgelopen week lekker naar het strand. Huidartsen geven het advies om niet te lang in de zon te blijven en altijd goed in te smeren. “Samantha heeft uren met het zand gespeeld en daarna hebben we een ijsje gegeten”, vertelt Kimberley. “Aan het einde van de middag was ze vuurrood door de felle zon.”

“’s Avonds hebben nog een tijdje op een terras gezeten”, zegt de 26-jarige moeder. “Samantha werd steeds roder. Ik heb een foto van haar gemaakt en die op Facebook gezet. Iedereen lachen natuurlijk. Toen kreeg ze koorts en zijn we maar naar huis gegaan. Het was een heerlijke dag.”

Kimberley vindt dat haar dochter voorzichtiger had moeten zijn. “Ze had zich misschien moeten insmeren met zonnebrandcrème. Maar ja, ze was zo leuk aan het spelen. Dan denkt ze daar niet aan hè.”