Rutte trots op nieuw kabinet: “Iedereen heeft ontzettend veel zin om vier jaar lang op Facebook afgezeken te worden”

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Het nieuwe kabinet is een feit. Na een lange formatieperiode zal het kabinet Rutte IV op 10 januari officieel worden beëdigd. Premier Rutte is bijzonder trots op zijn nieuwe ministersploeg.

“We gaan ervoor. Iedereen heeft ontzettend veel zin om vier jaar lang op Facebook afgezeken te worden door laaggeschoolde burgers zonder enig benul van politiek of bestuurlijke ervaring”, aldus Rutte.

Staatssecretaris Dilan Yesilgöz maakt promotie: zij wordt de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid: “Wat een minister ook doet, het is toch nooit goed. Dat geeft mij een enorme motivatie”, aldus Yesilgöz. “Ik kijk er enorm naar uit om in de komende jaren door FvD- en PVV-aanhangers te worden bestookt met allerlei racistische opmerkingen vanwege mijn achternaam.”

Het kabinet Rutte IV bevat enkele nieuwkomers. Zo wordt natuurkundige Robbert Dijkgraaf de nieuwe minister van Onderwijs. “Het is een grote eer om in de komende jaren te worden afgefikt door maatschappelijk teleurgestelde Nederlanders die hun eigen leven niet eens op orde krijgen maar desondanks een mening durven hebben over landsbestuur”, aldus Dijkgraaf. “Ik kijk ernaar uit om me de komende tijd in te zetten voor dat ontevreden, ordinaire en betweterige volk dat sowieso een hekel heeft aan alles wat ook maar een beetje in de buurt komt van gezag.”