19 ℃

Rutte: “Ik ga eerst maar eens héél dronken worden”

Het kabinet viert feest, nu bekend is dat Nederland een financiële meevaller heeft van maar liefst 4,3 miljard euro. “Een applausje voor premier”, zegt politiek analist Fons Knielen. “We zien dat het beleid van dit kabinet op alle fronten goed heeft gewerkt.”

mark-rutte-pers-binnenhof-buitenMinister Dijsselbloem van Financiën lichtte het goede nieuws vrijdag toe. De economie draait beter dan gedacht, waardoor burgers en bedrijven meer vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting en btw hebben betaald. Ook kostte de instroom van asielzoekers minder dan gedacht. Daarnaast leverde de verkoop van aandelen ABN Amro 1,3 miljard euro op.

Knielen is vooral blij dat het kabinet zich niet te veel heeft aangetrokken van het zure volk. “Laagopgeleide tokkies hebben voortdurend geklaagd en ‘boe’ geroepen, maar nu zie je dat ze ongelijk hadden. Het kabinet heeft een mooi resultaat neergezet.”

Premier Rutte is vanzelfsprekend trots op de meevaller. “Dit komt goed uit, zo vlak voor de verkiezingen. Ik ga eens rustig bedenken waaraan we dit geld gaan uitgeven, maar ik ga eerst maar eens héél dronken worden”, lachte de premier.

 
Deel dit artikel: