Ron en Esmee kamperen twee weken op Schiphol

Foto: Ljupco Smokovski / Shutterstock.com

Omdat het vliegverkeer helemaal plat ligt, zit een normale vakantie er dit jaar niet in. Maar wie creatief is kan er best een paar weekjes tussenuit. Ron en Esmée kamperen twee weken op Schiphol.

Nu vliegtuigen niet vertrekken en veel landen hun grenzen gesloten houden, blijven steeds meer vakantiegangers een lang weekend of een midweek op Schiphol. De tent van Ron en Esmée bevindt zich midden in de vertrekhal. “Vroeger kwamen we hier alleen om te vliegen. Nu zien we Schiphol als een bestemming op zich”, vertelt Ron. “Als je er rustig de tijd voor neemt, zie je hoe mooi Schiphol eigenlijk is.”

Esmée komt net terug van een lange wandeling over de boulevard van Vertrekhal 3. “Dit jaar is het minder druk dan anders, maar toch hangt hier een heerlijk vakantiesfeertje”, zegt ze. “Er is hier altijd wat te doen. Verderop kun je koffiedrinken of een hapje eten in een van de vele restaurants. En voor de kinderen hebben ze hier zelfs een casino!”

Ron heeft intussen de kaart erbij gepakt. “Morgen gaan we een dagje naar Schiphol Plaza”, wijst hij aan. “En daarna een week naar Arrivals. Dat ligt hier vlakbij.”