Robert uit Zwaagdijk-Oost wijst Poetin op onmenselijk hoge benzineprijs

Foto: Philipimage / Photographer RM / Shutterstock.com

De oorlog in Oekraïne gaat ten koste van het rijgenot van de Europese automobilist. Dat zegt Robert Damsteker (54) uit Zwaagdijk-Oost. In een stevige email aan het Kremlin heeft hij de Russische president Poetin gevraagd de oorlog te stoppen, voordat autorijden helemaal onbetaalbaar wordt.

Rusland voert al bijna twee weken onophoudelijk bombardementen uit op Oekraïense burgers. Dat heeft enorme gevolgen voor Nederlandse automobilisten die moeten tanken. Door de geopolitieke spanningen is de benzineprijs tot recordhoogte gestegen. “Een volle tank kost nu bijna honderd euro. Dat is onmenselijk. Poetin raakt het recht van de Nederlandse automobilist om zich gemotoriseerd voort te bewegen”, aldus Damsteker.

Volgens Damsteker dreigt een humanitaire ramp als de prijzen aan de pomp niet heel snel dalen: “Ik hoor nu al verhalen van Nederlanders die niet meer naar de Efteling gaan, omdat ze de rit ernaartoe te duur vinden. Dat is toch verschrikkelijk?”

Damsteker wijst ook op de rol van de media: “In de krant lees ik allemaal berichten over slachtoffers en kapotgeschoten schooltjes in Oekraïne, maar bijna niemand heeft het over het leed van de Nederlandse automobilist. Ik vind dat schandalig.”