Rob Jetten: “D66 is de enige partij die écht tegen stormen is”

Foto: Martijn Beekman / D66 / Wiki Commons CC

“Andere partijen zijn veel te laks als het op stormen aankomt. D66 is de enige partij die écht tegen stormen is”, zegt Rob Jetten, D66’er en minister van Klimaat.

Na de verwoestende storm Eunice werd ons land zondagavond opnieuw getroffen door een storm. Ook de storm Franklin ontregelde het treinverkeer en richtte schade aan. “Nederlanders zijn die stormen spuugzat. Mensen willen mooi weer. En ik begrijp dat”, aldus Jetten.

Door het raam van zijn kantoor kijkt Jetten naar een boom die door de harde wind wild heen en weer zwiept. Hij schudt zijn hoofd. “Weet u, als minister van Klimaat gaat het weer mij erg aan het hart. Als ik dan zo’n storm zie, denk ik: verdorie, is dit werkelijk wat we willen in dit land? Nee toch?”

“D66 is als partij altijd al fel tegen verwoestende stormen geweest”, vervolgt Jetten. “Een strakblauwe lucht, een lekker zonnetje en een aangename temperatuur. Misschien met een licht briesje. Dát is waar D66 voor staat. Ik hoop dat burgers dat onthouden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.”