Nieuw huisdier vaak goedkoper dan repareren

Huisdieren worden nog vaak ter reparatie aangeboden, terwijl dat economisch onverantwoord is. Een dure reparatie van uw huisdier is meestal niet rendabel. Gewoon een nieuwe kopen, adviseren dierenartsen.

Foto: Pressmaster / Shutterstock.com

Dierenarts Leroy Suikerveld weet uit ervaring dat baasjes soms rare keuzes maken. “Laatst kwam hier een klant met een cavia uit 2014. Die liep onregelmatig. Er was iets mis met de scharnieren in de voorpoten. De klant wilde de cavia beslist laten repareren. Dat kostte haar 150 euro. Absurd! Voor een tientje heb je al een nieuwe”, zegt Suikerveld.

Volgens de dierenarts gaat het fout wanneer mensen zich emotioneel aan een huisdier binden. “Dat moet je niet doen. Het zijn immers maar dieren. Vooral wanneer een dier defecten krijgt, is het belangrijk om een goede economische afweging te maken. Is het dier al afgeschreven? Zijn er nog onderdelen verkrijgbaar? Meestal blijkt een reparatie dan niet rendabel. Ga naar de dierenwinkel en koop een nieuwe. Of zoek op Marktplaats naar een leuk tweedehandsje.”