Project blijft mogelijk toch binnen budget

Renovatie Binnenhof Den Haag kan gedeeltelijk zwart

Renovatie Binnenhof Den Haag kan gedeeltelijk zwart
Foto: Fotolupa / Supertrooper / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Minister Hugo de Jonge (Rijksvastgoedbedrijf) meldde maandag dat de renovatie van het Binnenhof langer duurt dan verwacht. Bovendien dreigt het project aanzienlijk duurder te worden dan begroot. Toch lijkt een oplossing inmiddels voorhanden. Er heeft zich een nieuwe aannemer gemeld die bereid is om een deel van de klussen zwart uit te voeren.

De renovatie van het Binnenhof begon in de zomer van 2021 en zou eigenlijk 5,5 jaar duren, maar de verwachting is nu dat het gerenoveerde Binnenhof pas eind 2028 kan worden opgeleverd. Een aannemer heeft daarom wat extra mannetjes aangeboden om de klus te bespoedigen. “En dat mag wat ons betreft gewoon zwart, waardoor de minister netjes binnen het budget blijft. Dat deel van de renovatie zal dan wel contant moeten worden afgerekend”, aldus directeur John van Bavel van aannemingsbedrijf Picobello BV.

“Als de overheid geen factuurtje hoeft, dan laten we het schilderwerk gewoon buiten de boekhouding. Scheelt toch weer 21 procent”, aldus Van Bavel. “Als iedereen netjes z’n mond houdt, komt er nooit iemand achter.” Het is nog niet bekend of minister De Jonge van het aanbod gebruik gaat maken.

 
Deel dit artikel: