Rapwereld geschokt door schietpartij Amsterdam: “Dit past totaal niet bij de rapcultuur”

Foto: Hans Slegers / Shutterstock.com

De rapwereld is in shock na een schietpartij in de Amsterdamse Rivierenbuurt, waarbij rapper Bigidagoe gewond raakte. “Geweld is sowieso verschrikkelijk, maar dat uitgerekend een rapper werd beschoten is onvoorstelbaar”, aldus een geschrokken collega-rapper.

In de Amsterdamse Vechtstraat, waar Bigidagoe dinsdagmiddag werd beschoten, staat een groepje rappers bij elkaar. Ze kunnen nog maar nauwelijks bevatten wat er is gebeurd. “Ik ben juist in de rapwereld gestapt vanwege de gezelligheid”, vertelt rapper Bulletfokka (19). “Er hangt onderling altijd een gemoedelijk sfeertje. En nu dit. Verschrikkelijk.”

Bulletfokka vreest dat het incident afstraalt op de hele rapwereld: “In onze teksten roepen wij voortdurend op tot vrede en geweldloosheid. Liefde en wederzijds respect, dáár gaat het in de rapwereld om. En áls er een keertje een meningsverschil is, dan praat je dat als volwassen mensen uit. Dat is wat wij met onze muziek willen uitdragen. Ik hoop niet dat mensen door dit eenmalige incident een verkeerd beeld krijgen van de rapcultuur.”

 
Deel dit artikel: