Rapper Corrie (84) doet beroep op noodfonds muzikanten

Foto: Marina Vassileva / Shutterstock.com

De tot nu toe onbekende rapper Corrie Verkuylens hoopt op geld uit het hulpfonds voor muziekprofessionals. De aanvraag is ingediend door haar zoon.

Ruim vijfhonderd muzikanten hebben financiële hulp gevraagd bij het Sena Performers Muziekproductiesfonds. In totaal wordt € 831.234 euro toegewezen aan artiesten die nieuwe muziek willen opnemen, nu ze vanwege het coronavirus niet kunnen optreden.

Harm Verkuylens heeft direct een aanvraag ingediend namens zijn moeder, rapper Corrie (84). “Ma heeft een diepgewortelde wens om een album vol hardcore rap op te nemen. Dat er nu bijna een miljoen subsidie beschikbaar is, heeft die wens alleen maar versterkt”, legt Harm uit.

Volgens haar zoon is de stijl van rapper Corrie het best te omschrijven als “rauwe gangsterrap op een vette crunkbeat”. “Met geld uit het noodfonds kan ma deze crisis omzetten in creatie, in iets moois”, legt hij uit. “Voor ambitieuze nieuwe artiesten als ma is deze crisis al erg genoeg. Met twee tot drie ton uit het noodfonds kan ze eindelijk het snoeiharde urban rapalbum maken waar haar doelgroep behoefte aan heeft. Juist nu.”