13 ℃

PVV-kiezer teleurgesteld in Wilders: “Dag na verkiezingen nog steeds niets veranderd in Nederland”

PVV-kiezer teleurgesteld in Wilders: “Dag na verkiezingen nog steeds niets veranderd in Nederland”
Foto: Frank 11 / Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Veel kiezers zijn beoogd premier Geert Wilders spuugzat. Dat blijkt uit een peiling van bureau QuestionIt. Volgens sommige kiezers is er een dag na de verkiezingen feitelijk nog niets veranderd in ons land.

Vooral onder kiezers van de PVV is de ontevredenheid groot. Maar liefst 82 procent van de kiezers vindt dat Wilders sinds de verkiezingen nog niets voor elkaar heeft gekregen. “Ja, natuurlijk ben ik teleurgesteld”, zegt heftruckchauffeur en PVV-stemmer Wesley de Royert (27) uit Geffen. “Ik vraag me echt af wat Wilders in de afgelopen uren nou eigenlijk heeft gedaan. Ik zie nog steeds mensen met een getinte huid op straat lopen.”

“Ik heb spijt dat ik op Wilders heb gestemd”, zegt bijstandsmoeder Anja Modderkamp (38) uit Purmerend. “Ik dacht hij mijn financiële problemen zou gaan oplossen, zodat ik lekker op de bank kon blijven zitten. Maar een dag na de verkiezingen is daar nog bar weinig van terechtgekomen.”

Politiek analist Fons Knielen begrijpt het sentiment onder de kiezers. “Je kunt niet allerlei dingen gaan beloven en vervolgens niets waarmaken”, aldus Knielen. “Veel mensen hebben nog steeds de problemen die ze gisteren ook al hadden. Concreet heeft Wilders daar sinds de verkiezingen nog niets aan gedaan. Natuurlijk worden mensen dan ongeduldig.”

 
Deel dit artikel: