Publieke Omroep lanceert opvolger van internet

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Nieuwspaal

Het internet heeft z’n langste tijd gehad. De Publieke Omroep lanceert deze week een nieuw systeem, dat het internet binnen enkele jaren moet vervangen.

Het nieuwe systeem, dat Teletekst heet, werkt als een soort website op televisie. Sinds 1980 heeft de NOS uitgebreid met het nieuwe systeem geëxperimenteerd. Een oplettende kijker met een moderne televisie heeft Teletekst misschien zelfs al ontdekt. De omroeporganisatie denkt dat Teletekst nu klaar is voor het grote publiek.

“Het mooie van dit systeem is dat er geen aparte internetaansluiting voor nodig is. Bovendien laden de pagina’s veel sneller dan websites. Via Teletekst kunnen niet alleen nieuwsberichten, maar ook sportuitslagen of recepten worden bekeken. De NOS maakt alvast een voorselectie, zodat de kijker niet verdwaalt in een wirwar van informatie, zoals op internet”, legt een woordvoerder van de NOS uit.

Volgens de NOS zal Teletekst het ouderwetse internet al binnen enkele jaren helemaal vervangen. “Je moet als omroepbedrijf toch met je tijd mee. Wij zijn trots dat de NOS bij deze moderne ontwikkelingen vooroploopt.”