Programma Koningsdag 2016

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren Koningsdag dit jaar in Zwolle. Ook hun dochters Amalia, Ariane en Alexia zullen daarbij aanwezig zijn. De koninklijke familie maakt een wandeling door de stad en zal betrokken worden bij diverse feestelijke activiteiten. Het programma voor Koningsdag 2016 in Zwolle ziet er als volgt uit.

koningsdag311:00 Aankomst koninklijke familie in Zwolle – De Oranjes zullen worden verwelkomd door burgemeester Henk Jan Meijer.

11:15 Muzikaal optreden door een groep verstandelijk beperkte Zwollenaren en een blind meisje met een viool.

11:30 Offerfeest op het plein – Zoals eerder gemeld staat deze Koningsdag geheel in het teken van asielzoekers, veelal moslims. De prinsesjes Amalia, Ariane en Alexia zullen helpen met het slachten van een lammetje.

11:45 Plaspauze – De koninklijke familie krijgt even de gelegenheid voor een kleine of grote boodschap.

12:05 Sportpresentatie van de Zwolse atletiekvereniging Olympique. Prinses Alexia mag meedoen aan de 100 meter sprint.

12:30 Publieke executie van de eerder veroordeelde Zwolse pedofiel Gerrit P. De veroordeelde zal onder het toeziend oog van de koning op de Grote Markt worden terechtgesteld.

12:44 Afzakkertje – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan nog een paar uurtjes de kroeg in, terwijl de prinsesjes zich vermaken met de Playstation. Daarna zal de koninklijke familie het bezoek aan Zwolle afsluiten. Tegen alle adviezen in wil de koning zelf naar huis rijden. Dat kan hij nog best.