Politie op vakantie van 22 juli t/m 13 augustus

De politie is dit jaar op vakantie van 22 juli tot en met 13 augustus. Dat staat in de Landelijke Vakantieplanning Politie en Mobiele Eenheid, die vandaag bekend werd. Door allemaal tegelijk op vakantie te gaan, hopen agenten de overlast voor burgers te beperken.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Jarretera

“Voorheen gingen agenten beurtelings op vakantie. Daardoor was er maandenlang sprake van onderbezetting. Er waren altijd wel een paar agenten vrij. Daarom is nu besloten om iedereen tegelijk op vakantie te sturen. Dat is drie weken lastig, maar daarna is het politie-apparaat direct weer op volle sterkte”, laat een woordvoerder weten.

De politie vraagt burgers om rekening te houden met de vakantieperiode. “Iedereen begrijpt dat agenten ook een keertje op vakantie moeten. Wie aangifte wil doen of een misdrijf wil plegen kan dat beter uitstellen tot september.”

Volgens de politie is er geen sprake van een onveilige situatie. “Integendeel. Criminelen en hardrijders zijn zelf ook op vakantie, dus het is zinloos om daarvoor agenten hier te houden. Bovendien gaan Nederlanders massaal naar Zuid-Frankrijk of Spanje. Het geeft hen een veilig gevoel als onze agenten daar ook allemaal zijn.”