Piet Paulusma (64) nieuwe commentator Formule 1

Foto: YT CC

Olav Mol verdwijnt als vaste commentator van de Formule 1. Ook analist Robert Doornbos en presentator Rob Kamphues gaan niet mee naar de nieuwe streamingzender Viaplay. De zender wil een andere weg inslaan en kiest voor andere namen.

Het was al duidelijk dat de Formule 1 vanaf het volgende seizoen verhuist van Ziggo Sport naar de streamingzender Viaplay. Deze week werd duidelijk dat Olav Mol niet meeverhuist. “Ik heb zeer veel respect voor Olav Mol, die een belangrijk aandeel in de Formule 1 in Nederland heeft gehad”, zegt Viaplay-topman Peter Nørrelund. “We hebben echter ook onze visie op het produceren van de Formule 1 en daar passen andere namen bij.”

Viaplay heeft de keuze laten vallen op de 64-jarige Piet Paulusma. “Viaplay is een nieuwe speler in het Nederlandse medialandschap. We hebben de Nederlandse kijkers dus eerst gevraagd naar hun favoriete televisiesterren. De naam Piet Paulusma werd opvallend vaak genoemd”, aldus Nørrelund.

Vanaf volgend seizoen zal Paulusma alle Formule 1-races van commentaar gaan voorzien. Nørrelund noemt Paulusma een ‘droomkandidaat’: “Kijk, wij zijn een nieuwe zender in Nederland, dus wij snappen nog niet zo goed hoe het bij jullie werkt. Paulusma, daarentegen, is een man met zeer ruime tv-ervaring. Hij heeft op televisiegebied al een indrukwekkende carrière achter de rug. Hij weet hoe de hazen lopen in dit wereldje. Het is voor Viaplay een grote eer om van die kennis gebruik te mogen maken.”