23 ℃

Peter en Jacqueline verruilden hun tiny house voor een patservilla: “We willen graag meer spullen”

Peter en Jacqueline verruilden hun tiny house voor een patservilla: “We willen graag meer spullen”
Foto: Dotshock / Shutterstock.com

Steeds meer Nederlanders nemen zich voor om patseriger te leven, maar niet iedereen heeft het lef om dat ook daadwerkelijk te doen. Peter en Jacqueline durfden het wél. Ze verruilden hun tiny house voor een schofterig grote patservilla in Blaricum.

Groot, groter, grootst. De laatste jaren zijn asociale patserhuizen echt een trend aan het worden. “Ik vind het belangrijk om je bewust te zijn van je hoeveelheid spullen. Wij willen meer, maar in ons tiny house konden we dat niet kwijt. Nu hebben we de ruimte genoeg”, zegt Peter (38).

“Drinkwater halen we uit de kraan, elektriciteit komt gewoon uit het net. We wilden graag af van een stukje zelfvoorzienendheid. En dat is ruimschoots gelukt”, vult Jacqueline (33) aan. “Bovendien zitten we nu tot aan onze nek in de schuld. Voorheen betaalden we 250 euro aan hypotheek, nu betalen we elke maand 5.700 euro. Dat scheelt enorm.”

“Zo’n gigantische, asociale hut is misschien even wennen. Maar als je er een tijdje in woont, besef je dat je eigenlijk veel meer spullen nodig hebt dan je denkt”, zegt Peter. “En voor starters is het ook ideaal. Een starterswoning is tegenwoordig nergens meer te vinden, maar kapitale huftervilla’s zijn er nog genoeg.”

 
Deel dit artikel: