11 ℃
Vaderdagmis

Paus benadrukt: “Vader belangrijkste persoon binnen het gezin”

Paus benadrukt: “Vader belangrijkste persoon binnen het gezin”
Foto: Giulio Napolitano / Shutterstock.com

Tijdens de mis op Vaderdag heeft paus Franciscus moeders snoeihard op hun Bijbelse plek gezet. De vader is de belangrijkste persoon binnen het gezin. De Bijbel is er volgens de paus glashelder over.

De paus benadrukte dat de vrouw werd geschapen uit de rib van de man. “Dat staat duidelijk Genesis 2, vers 22. De wereld werd geschapen door God en Hij gaf mannen daarin de leidende rol. Die geldt ook binnen het gezin”, aldus de paus. De kerkvorst citeerde Bijbelvers 9 uit Korintiërs, waarin staat dat de vrouw in dienst staat van de man en niet andersom. “De taakverdeling bij huishoudelijke klusjes behoeft dus geen enkele discussie”, aldus de paus.

Volgens de paus is Vaderdag het uitgelezen moment om de liefdevolle dominantie van vaders te omarmen. “Het kind moet leren het vaderlijk gezag te erkennen met onvoorwaardelijke gehoorzaamheid en een duur cadeau”.

Tenslotte richtte de paus zich tot de moeders in gezinnen, met een Latijnse passage uit het Bijbelboek Spreuken: “Gloria fellatio prolongentur”.

 
Deel dit artikel: