Mazzel! Eric (37) werd net op tijd uit zijn huis gezet

Foto: Jax10289 / Shutterstock.com

De 37-jarige Eric Staalweger kan zijn geluk niet op, nu de gemeentelijke belastingen voor huiseigenaren gigantisch stijgen. Eric hoeft de belasting niet te betalen. Door puur geluk werd hij vorige maand al uit zijn huis gezet. Hierdoor bespaart hij honderden euro’s.

Een gemiddeld huishouden is dit jaar 5,2 procent meer kwijt aan gemeentelijke belastingen. Dat meldt de Vereniging Eigen Huis (VEH). Dat betekent dat huishoudens tot wel 220 euro meer betalen aan gemeentelijke belastingen.

“Toen ik dit hoorde, moest ik stiekem wel even lachen”, zegt Eric. “Als ik mijn huis nog niet kwijt was, dan had ik nu een flinke belastingaanslag moeten betalen.”

Eric adviseert huiseigenaren om nog eens goed naar hun woonlasten te kijken: “Sommige huiseigenaren betalen elke maand duizenden euro’s voor hun hypotheek, OZB en gemeentelijke heffingen. Die kosten kún je vermijden. Bij het Leger des Heils slaap je al voor een paar euro per nacht, of soms zelfs gratis! En dan krijg je er ook nog een warme maaltijd bij. Een dak boven je hoofd hoeft echt niet zo veel te kosten, als je je leven maar goed organiseert.”