Overheid komt horeca tegemoet met compensatie voor slecht terrasjesweer

Foto: Inna Evtushenko / Shutterstock.com

Horecaondernemers die door het slechte terrasjesweer schade hebben geleden komen in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming. Door het regenachtige en relatief koude weer zijn diverse horecabedrijven letterlijk in zwaar weer terechtgekomen.

“Bedrijven in de horeca worden onevenredig hard getroffen door het slechte weer. Het is de taak van de overheid om deze sector onder alle omstandigheden overeind te houden, zoals we dat al ruim een jaar doen”, zegt demissionair minister Hoekstra.

Horecabedrijven die door het slechte weer omzet mislopen kunnen aanspraak maken op de zogenoemde TST-regeling (Tegemoetkoming Slecht Terrasjesweer). De bedrijven moeten dan wel aantonen dat ze een terrasje hebben en dat daar niemand zit. In totaal trekt de overheid 130 miljoen euro uit voor het TST-noodfonds.

Minister Hoekstra wil de horeca ruimhartig tegemoetkomen: “We zien dat klanten massaal wegblijven van de terrasjes. Dat heeft een enorme impact op de omzet van horecabedrijven. Dat zorgt voor een ongelijk speelveld. Andere ondernemers worden namelijk veel minder hard getroffen, omdat zij geen terrasje hebben, zoals tandartsen.”