“Nu zit IK met die rotkinderen opgescheept”

Foto: Shurkin Son / Shutterstock.com

Niet alle ouders hebben begrip voor de staking in het onderwijs. Door die staking konden talloze kinderen niet naar school en werden ouders gedwongen om zelf voor hun kinderen te zorgen. 

Enkele duizenden juffen en meesters demonstreerden op verschillende plaatsen in het land voor meer salaris en een lagere werkdruk. Vanwege de onderwijsstaking bleven de meeste scholen in ons land dicht.

Ook Daniëlle Bertems kon haar kinderen ’s morgens niet op school dumpen. Ze zat de hele dag thuis met haar zoontjes Jeffrey (7) en Dylan (5). “Omdat hun juf staakt, zit ik de hele dag met die blagen opgescheept”, briest ze. “Ik zit hier m’n eigen kinderen op te voeden. Dat is toch hún taak? Ik heb verdomme wel wat beters te doen.”

Daniëlle heeft geen enkel begrip voor de stakende onderwijzers. Trillend van woede zet ze haar glas neer. “Spa blauw, ja. Normaal ben ik rond dit tijdstip al half bezopen, maar vanwege die kinderen moet ik de hele ochtend nuchter blijven. Dat is nog het ergste van alles. Als ik dit van tevoren had geweten, was ik überhaupt nooit aan kinderen begonnen.”