Opvallend hoofdgerecht bij diner van de koning

150 ‘gewone Nederlanders’ mochten vrijdagavond aanschuiven bij het jubileumdiner van koning Willem-Alexander. Veel gasten schrokken van de traditionele Argentijnse vleesschotel.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Glenn Specht

De gasten van het koninklijke diner hadden gereageerd op de oproep van koning Willem-Alexander. De 150 stoelen waren gereserveerd voor ‘gewone Nederlanders’ die – net als de koning – op 27 april een jubileum vierden.

Heftruckchauffeur Ronald Vosschedijk (25) was één van de gelukkigen. “Het was heel leuk om met de koning en de koningin te mogen dineren”, vertelt hij na afloop. “Ze maakten grapjes en stelden allerlei vragen. Heel gezellig allemaal, tot het hoofdgerecht werd opgediend.”

Het hoofdgerecht was een traditionele Argentijnse vleesschotel, uitgekozen door koningin Máxima. “De koningin vond het een mooie gelegenheid om Nederlanders kennis te laten maken met de Argentijnse keuken. Daar heet het cuy asado. Pas later hoorden we dat we cavia hadden gegeten.”

Lekker? Ronald haalt zijn schouders op. “Eigenlijk smaakte het gewoon naar kip. Niet vies of zo. Het toetje heb ik laten staan. Hopjesvla vind ik echt goor.”