“Opbrengst Serious Request moet naar Nederlandse kindjes”

De actie Serious Request van radiozender 3FM heeft een ongekend laag bedrag opgeleverd. Dat kwam doordat de opbrengst ten goede komt aan kinderen in het buitenland. “Het geld had naar Nederlandse kinderen moeten gaan”, zegt mediawatcher Gerard Slimmer.

Foto: YT CC

Serious Request zamelde dit jaar geld in voor verscheurde families in het buitenland. De opbrengst viel tegen: er werd slechts 5.026.144 euro gedoneerd. Dat is veel minder dan in voorgaande jaren.

Mediawatcher Gerard Slimmer is niet verbaasd door de tegenvallende opbrengst. “Ik geef geen cent aan kinderen in het buitenland. Die kinderen zijn niet in Nederland geboren, dus zij mogen wat mij betreft gewoon barsten”, zegt hij. “Ja, dat klinkt hard, maar het is hun eigen schuld. Dan hadden ze maar niet in het buitenland geboren moeten worden.”

“Het wordt tijd dat Serious Request zich eens inzet voor arme kinderen in Nederland”, aldus Slimmer. “Nederlandse kinderen hebben meer recht op hulp, omdat hun wiegje door stom toeval in Nederland stond. Dat lijkt me logisch.”

Uit een peiling van bureau QuestionIt blijkt dat 86% van de Nederlanders uitsluitend geld wil doneren aan kinderen die door stom toeval in Nederland geboren zijn.