Ook inwoners van Drenthe mogen stemmen… terecht of niet?

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Catolla – Brilt – Nieuwspaal

Het klinkt misschien raar, maar ook de inwoners van Drenthe mogen op 17 maart naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Steeds meer mensen vragen zich af of dat terecht is. Drenthe draagt immers al eeuwen nauwelijks iets bij aan ons land.

Alle Nederlanders van 18 jaar en ouder mogen op 17 maart stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Politiek analist Fons Knielen ontdekte per toeval dat het kiesrecht ook geldt voor mensen uit Drenthe.

“Ik wist niet wat ik hoorde”, aldus Knielen. “Drenthe levert nauwelijks een bijdrage aan de Nederlandse economie. Er is een beetje toerisme en wat primitieve bedrijvigheid, maar daar houdt het wel mee op. Toch mag Drenthe gewoon meebeslissen over de toekomst van ons land. Dat is absurd.”

De politiek analist spreekt van een behoorlijke fout in het democratische systeem. “De stem van een Drent telt even zwaar als een stem van iemand uit belangrijke provincies. Dat is natuurlijk niet eerlijk. Laten ze daar eerst eens zelfvoorzienend worden. Anders kun je net zo goed inwoners van de Achterhoek stemrecht geven. Dat zou wat zijn!”