Ook Drenthe krijgt coronavaccin… terecht of niet?

Foto: Leighton Collins / Lucky Team Studio / Shutterstock.com

Het klinkt misschien raar, maar ook de inwoners van Drenthe kunnen zich laten vaccineren tegen het coronavaccin. Steeds meer mensen vragen zich af of dat terecht is. Drenthe draagt immers in economisch opzicht nauwelijks iets bij aan ons land.

De overheid heeft een uitgebreid vaccinatieplan ontwikkeld. In principe kan elke Nederlander zich in de komende maanden laten vaccineren. Econoom Frans van Deuteren ontdekte per toeval dat dat ook geldt voor mensen uit Drenthe.

“Ik wist niet wat ik hoorde”, aldus Van Deuteren. “Drenthe levert nauwelijks een bijdrage aan de Nederlandse economie. Er is een beetje toerisme en wat primitieve bedrijvigheid, maar daar houdt het wel mee op. Er worden nu mensen in Drenthe gevaccineerd, terwijl die vaccins ook naar de Randstad hadden kunnen gaan. Dat is toch absurd?”

De politiek analist spreekt van een behoorlijke fout in het vaccinatieplan. “Als je de economie snel weer wil opstarten, dan moet je geen kostbare vaccins verspillen in economische achterstandsgebieden, zoals Drenthe. Je gaat toch ook geen mensen vaccineren in de Achterhoek?”