Omzet daklozen sterk gestegen

Daklozen hebben in het tweede kwartaal van dit jaar flink meer geld opgehaald. De omzet steeg met maar liefst 26% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kwam in totaal uit op 31,5 miljoen euro.

Foto: Juefrap / Shutterstock.com

Volgens de branchevereniging werd de spectaculaire omzetstijging vooral veroorzaakt door de aantrekkende economie. Voorbijgangers gaven gemiddeld € 0,65 per dakloze. Daarnaast kon de branche profiteren van lagere inkoopkosten van bier en sterke drank.

Dakloze Marcus van Alphen investeerde begin dit jaar in de aanschaf van een hond, wat tot flink hogere giften leidde. “Mensen zijn eerder geneigd om iets te geven als er een hond naast ligt. Sinds de ingebruikname van mijn Duitse herder laat de omzet een sterke groei zien”, aldus de zwerver. “De gemiddelde dagomzet bedroeg ruim driehonderd euro. In combinatie met de hogere marge verwacht ik dat de winst over het tweede kwartaal ver uitstijgt boven de geprognosticeerde 20k.”

Marcus benadrukt dat de cijfers nog niet definitief zijn. “Daarvoor zal ik moeten wachten op het accountantsrapport, maar dat verschijnt pas na mijn vakantie.”