Noodweer live te zien op grote schermen

In verschillende plaatsen is het noodweer van vanavond te volgen via grote videoschermen. Onder meer in Enschede, Amsterdam en Breda zijn videoschermen neergezet. In totaal worden meer dan 15.000 bezoekers verwacht.

Foto: Melanie Lemahieu / Dmytro Balkhovitin / Shutterstock.com

Het is de derde keer dat het evenement Code Geel Live wordt georganiseerd. De laatste keer was tijdens de storm van 25 juli 2015. “Ik ben er trots op dat we de mensen ook deze keer van het pleurisweer kunnen laten meegenieten”, zegt organisator Freek Repping. “Het was nog best lastig om op het laatste moment de videoschermen te regelen, maar samen met de vrijwilligers hebben we het voor elkaar gekregen.”

Het noodweer trekt vanaf zes uur vanavond over ons land. De videoschermen zijn vooral bedoeld voor mensen die niet zelf naar het noodweer toe kunnen. “Mensen willen dit soort takkeweer toch graag zien. We hebben onder meer bliksem, zware regenbuien en windstoten op het programma staan. Aan het einde van de avond verwachten we nog een stormachtige verrassing”, verklapt de organisator. Het publiek wordt geadviseerd regenkleding of een paraplu mee te nemen.