“Nieuwe recessie en dan gaan we allemaal dood”

Er komt een nieuwe recessie en dan gaan we allemaal dood. Dat verwachten respectievelijk voormalig president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink en econoom Frans van Deuteren.

Foto: YT CC

Volgens voormalig DNB-baas Wellink is een nieuwe economische crisis bijna onvermijdelijk. Wellink uitte op BNR Nieuwsradio zijn zorgen over de Brexit, de handelsoorlog tussen de VS en China, de economische malaise in Zuid-Amerika en de onrust in China. “Ergens met een van die risico’s gaat het mis en dat maakt de andere risico’s groter”, aldus Wellink.

“Wat Wellink waarschijnlijk bedoelt is: we gaan er aan”, duidt econoom Frans van Deuteren. “De nieuwe recessie zal leiden tot een bankencrisis, werkloosheid, armoede, hongersnood, vulkaanuitbarstingen, bezuinigingen in de zorg, schulden, depressies, geweld, klimaatverandering, oorlog en kinderen met lepra en die zorgen er voor dat we allemaal binnen een jaar dood zijn. Dood, begrijpt u? Dood! Het belangrijkste voor nu is dat we met z’n allen een beetje positief blijven.”