Nieuwe belastingdienst van start: “Wij gaan de markt openbreken”

Foto: Framestock Footages / Shutterstock.com

Vanaf vandaag heeft ons land er een belastingdienst bij. Serie-ondernemer Jos Rouwbecher is de man achter TaxYou, de eerste particuliere belastingdienst van Nederland. Het bedrijf belooft lagere tarieven dan de belastingdienst van het Rijk.

“Het is hoog tijd om de belastingmarkt open te breken. Tot nu toe was de overheid de enige partij in de belastingbranche. Wij zien dat de belastingbetaler behoefte heeft aan meer keuze”, zei Rouwbecher tijdens de perspresentatie van het bedrijf.

Of veel klanten van de Belastingdienst zullen overstappen? “Ik denk het wel”, aldus Rouwbecher. “Er heerst veel ontevredenheid over de Belastingdienst. Wij bieden een betere klantenservice en aantrekkelijke tarieven. Zo hanteert de Belastingdienst nog steeds een inkomstenbelasting van ruim 37% over de eerste schijf. Wij zitten daar een paar procent onder. Ook de motorrijtuigenbelasting is bij ons goedkoper.”

De belastingdienst van het Rijk wil dat klanten vóór 8 mei aangifte doen over 2020, maar Rouwbecher adviseert om nog even te wachten. “Vergelijk eerst onze tarieven met die van de Belastingdienst. De kans is groot dat u bij ons voordeliger uit bent.”