Nieuw middel tegen roodharigheid gevonden

Er is nieuwe hoop voor mensen met rood haar. Alleen al in ons land lopen miljoenen roodharigen rond. Een Nederlandse wetenschapper heeft een nieuw middel gevonden om roodharigheid te bestrijden.

Eileen Venema kreeg vorig jaar te horen dat ze rood haar heeft. “Op straat lopen mensen met een grote boog om me heen. Ze durven niet te vragen hoe het met me gaat. Er rust een enorm taboe op mijn aandoening.”

Prof. dr. Klaas Niemegen bestudeert roodharigheid al jaren. Niemegen ontdekte een eenvoudig middel om roodharigheid te bestrijden. “Met haarverf kunnen roodharigen eenvoudig worden genezen. Met twee of drie behandelingen kan het rode haar gewoon bruin worden, of zelfs zwart.”

Patiënten die van roodharigheid genezen zijn, krijgen misschien weer een kans in de maatschappij. Eileen wordt volgende maand met haarverf behandeld. “Als de behandeling aanslaat, heb ik straks normaal haar. Dan durf ik weer te kijken naar de toekomst. Misschien krijg ik wel een baan, of zelfs een vriendje. Maar zo ver is het nog lang niet.”