14 ℃

Nederlanders zeer tevreden over kabinet Rutte

Het kabinet Rutte krijgt van het Nederlandse volk het rapportcijfer 9. Nederlanders zijn dik tevreden over het kabinet. Dat blijkt uit een opiniepeiling van de overheid.

Nederlanders-zeer-tevreden-over-kabinet-RutteDe ondervraagden zijn vooral tevreden over de manier waarop het kabinet omgaat met de vluchtelingencrisis. “Mijn dochter heeft verkering met een Syrische asielzoeker. Ze had hem nooit ontmoet als het kabinet de grenzen had dichtgegooid”, lacht banketbakker Theo Hoensel uit Emmen. Wel vindt 84% van de ondervraagden dat er nog wat meer asielzoekers naar ons land mogen komen.

Nederlanders hebben veel bewondering voor de kordate aanpak van terroristen. Ondanks dat minister Van der Steur een terrorist die later een aanslag pleegde in Brussel liet ontsnappen, wordt zijn integere optreden gewaardeerd met een 8,5.

De belastingen mogen gerust wat omhoog, vindt driekwart van de ondervraagden. “Hier in Nederland heeft iedereen geld genoeg, terwijl mensen in Griekenland naar de voedselbank moeten. Dat is niet eerlijk”, aldus ondernemer Paul Cremerling uit Amsterdam.

 
Deel dit artikel: