Nederland stuurt Trompetterkorps naar Gazastrook

Foto: Mauvries / Shutterstock.com

Het Trompetterkorps der Nederlandse Strijdkrachten gaat bemiddelen in het conflict in de Gazastrook. In de afgelopen dagen zijn de spanningen tussen Israël en de Palestijnen sterk toegenomen. Met stemmige blaasmuziek wil het Trompetterkorps zorgen voor rust in het gebied.

Israëlische en Palestijnse strijdkrachten bestoken elkaar al dagenlang met raketten. De aanvallen hebben aan beide kanten van de grens al meer dan honderd burgers het leven gekost. Het Trompetterkorps moet voorkomen dat het conflict verder escaleert.

“Het Trompetterkorps van het Nederlandse leger is speciaal getraind om in conflictsituaties op te kunnen treden”, legt dirigent-korporaal Henk Snorben uit. “Het korps beschikt over een uitgebreid regiment koperblazers, alsmede een arsenaal aan slagwerkinstrumenten. Speciaal voor deze missie hebben we stukken van Wagner ingestudeerd. Daarmee hopen we Israël en de Palestijnen weer aan de onderhandelingstafel te krijgen.”

Het Trompetterkorps der Nederlandse Strijdkrachten speelde een grote rol in de strijd tegen de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk gaven de Duitsers zich over.