13 ℃

Nederland krijgt nieuwe telefoonnummers

Iedere Nederlander krijgt een nieuw telefoonnummer. Dat heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu besloten in overleg met de telecomproviders. Alle huidige telefoonnummers zullen over drie maanden vervallen.

iedereen-krijgt-nieuw-telefoonnummerDe nieuwe nummers zijn persoonsgebonden. Het nummer bevat het burgerservicenummer, aangevuld met 10 of 11 andere cijfers. In totaal zullen de nieuwe telefoonnummers uit 20 cijfers bestaan.

“Dit zat er al een tijdje aan te komen,” zegt woordvoerder Toon Heijgers. “We zijn nu bijna door de oude telefoonnummers heen. Bovendien zijn er een hoop asielzoekers bijgekomen en die willen ook allemaal een nummer. Dan gaat het hard. Straks krijgen we ineens de beschikking over ruim een triljoen mogelijke telefoonnummers.”

Bang voor een chaos is Heijgers niet: “We hebben nog maanden de tijd. Iedereen ontvangt binnenkort een brief met daarin zijn of haar nieuwe telefoonnummer. Belangrijke telefoonnummers zullen we communiceren in een grote mediacampagne. Zo wordt 05637956294738265112 het nieuwe alarmnummer. We denken nog na over een ezelsbruggetje, zodat iedereen dat makkelijk kan onthouden.”

 
Deel dit artikel: