“Nederland is gewoon geen sportland”

Sportjournalist Michael Kistelaar is niet verbaasd over de dramatisch verlopen race van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Hongarije. Verstappen eindigde als vijfde. “Ook in de Formule 1 kent Nederland geen uitblinkers”, zegt Kistelaar.

max-verstappen2“Kijk, op een gegeven moment moet je realistisch zijn. Nederland is gewoon niet zo goed in sport”, zegt Kistelaar nuchter. “Ooit waren we Europees kampioen voetbal, maar dit jaar mocht het Nederlands Elftal niet eens meedoen. Nu zien we dat we ook in de autosport niets meer presteren.”

De Grand Prix van Hongarije werd een grote teleurstelling voor Max Verstappen. Na een dramatisch verlopen kwalificatie startte de jonge coureur als vierde. Hierdoor was hij eigenlijk vanaf het begin kansloos. “Die jongen wordt enorm overschat”, aldus Kistelaar. “Hij kan een aardig rondje rijden, maar hij is beslist geen Hamilton of Rosberg.”

Kistelaar is somber over de toekomst van Nederland als sportland. “Na voetbal kunnen we nu ook autosport van de lijst halen. Alleen met sjoelen behoren we tot de internationale top, maar dat komt vooral doordat in andere landen nauwelijks gesjoeld wordt.”

 
Deel dit artikel: