“Natuurlijk schaam ik me voor mijn lelijke kind”

Moeder worden is voor veel vrouwen de mooiste gebeurtenis in het leven. Maar voor de 32-jarige Vanessa Bronsrib werd het een drama. Haar kind werd minder mooi dan ze had verwacht.

Vanessa’s zoontje Maikel is kerngezond, maar misschien niet het mooiste kindje ter wereld. “Mijn eerste reactie was ongeloof”, geeft Vanessa toe. “Ik kon niet bevatten dat IK dit had gebaard. Mijn man en ik zijn allebei erg knap. Hoe konden wij zo’n lelijk kind krijgen?”

natuurlijk schaam ik me voor mijn lelijke kind“Bij de geboorte zat Maikel tien minuten klem. Daardoor heeft hij een punthoofd”, legt Vanessa uit. “Verder heeft hij een onderkin, flaporen en stomme armpjes. En hij kwijlt, gadverdamme. Ik wilde heel graag een kind, maar dan wel een móói kind.”

“Onze ouders en vrienden zeggen allemaal dat er niets mis is met Maikel. Dat zeggen ze alleen maar uit medelijden. Ik weet wel beter”, snikt Vanessa. “Ik zal met dit lelijke kind moeten leren leven. Of ik ooit van hem kan houden? Ik weet het niet. Misschien een beetje.”

Vanessa wil graag in contact komen met andere ouders van lelijke kinderen.