Na succes met corona willen actievoerders ook mazelen wegdemonstreren

Foto: NeydtStock / Shutterstock.com

Nu corona met succes is weggedemonstreerd, gaan actievoerders zich richten op mazelen. “Nu we weten dat besmettelijke ziektes met demonstraties kunnen worden bestreden, gaan we ons richten op de volgende ziekte”, zegt voormalig coronademonstrant Hannie Schoorman.

Mazelen is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door het mazelenvirus. Hoewel er een goedkoop vaccin tegen mazelen bestaat, is demonstreren volgens de actievoerders een betere manier om de ziekte aan te pakken. “Een virus verdwijnt vanzelf, als je er maar hard genoeg tegen demonstreert. Dat gaat met die mazelen ook wel lukken”, aldus Schoorman.

De demonstrante wijst op de mazelenmaatregelen waarvan vooral kinderen het slachtoffer worden: “Als een kind mazelen heeft, mag het niet naar school en moet het binnenblijven. Daarom zeggen wij: tribunaal. Dat kind wil zijn vrijheid terug.”

Samen met andere voormalige coronademonstranten is Schoorman inmiddels begonnen aan haar eigen onderzoek. “Ik verwacht dat we in de komende tijd tegen heel wat besmettelijke ziektes op het Malieveld gaan staan”, zegt ze. “We gaan eerst uitzoeken of mazelen überhaupt bestaan. Volgens YouTube niet.”