“Na een paar biertjes rijdt hij veel beter”

Er is een hevige discussie losgebarsten over de alcohollimiet in de Formule 1. Nu mogen coureurs helemaal geen alcohol in hun bloed hebben, maar volgens sommigen zouden een paar biertjes de race veel spannender maken.

Foto: FOTOimage Montreal / Shutterstock.com

De regels in de Formule 1 zijn onverbiddellijk: wie gedronken heeft mag niet meer meedoen. De laatste weken gaan echter steeds meer stemmen op om het reglement te versoepelen.

“Je moet natuurlijk niet stomdronken achter het stuur gaan zitten, maar een paar biertjes moeten gewoon kunnen”, zegt Paul Kammerlaan van F1 Empire. “Kijk, die jongens rijden snoeihard en maken gevaarlijke inhaalmanoeuvres. Daar is wel lef voor nodig. Met een paar biertjes kun je net wat makkelijker over je angst heen stappen.”

“Zo’n jongen als Max Verstappen bijvoorbeeld”, haalt Kammerlaan aan. “Die gaat kapot van de zenuwen. Ja, dan is het niet zo gek dat er ongelukken gebeuren. Dat zagen we bij de Grand Prix van Bahrein. Hij had veel relaxter achter het stuur gezeten als hij van tevoren een paar biertjes had genomen, of een blowtje.”