Muziekliefhebbers vrezen comeback Coldplay

Foto: Zach Klein / Wiki Commons CC

Onder muziekliefhebbers is grote onrust ontstaan na geruchten over een comeback van Coldplay. De band dreigt met een nieuw album. 

“In de afgelopen jaren kwam Coldplay steeds in november met een nieuw album. Je kunt wel hopen dat ze nu een jaartje overslaan, maar we moeten realistisch zijn”, waarschuwt muziekjournalist Edward Boonacker. “Het wordt kouder, veel mensen zitten in een herfstdepressie of zijn zelfs suïcidaal. Onder dat soort omstandigheden kan gemakkelijk een nieuw album van Coldplay ontstaan.”

Boonacker roept radiostations op om hun verantwoordelijkheid te nemen. “In voorgaande jaren zijn onschuldige burgers op grote schaal meegesleurd in het zielige zelfmedelijden van zanger Chris Martin. Ik ken persoonlijk mensen die door het gejank van Coldplay alle levenslust verloren hebben. Met professionele hulp kwamen ze er godzijdank weer een beetje bovenop, maar het herstel is broos. Als ze binnenkort weer de godganse dag Coldplay op de radio horen, is de kans op een terugval erg groot.”