Proefdierentest bewijst: muizen inderdaad knapper met beetje lipstick

Foto: Gorodenkoff / Shutterstock.com

Wetenschappers die zich bezighouden met dierproeven voor de cosmetica-industrie melden een doorbraak. Uit onderzoek blijkt dat muizen inderdaad knapper zijn met een beetje lipstick.

Veel cosmeticamerken laten hun producten testen op muizen in het laboratorium. De uitkomst van dat onderzoek is volgens wetenschappers opzienbarend. Proefdieren zijn met een beetje lipstick inderdaad knapper dan proefdieren die geen make-up dragen.

“De helft van de proefdieren kreeg een beetje lipgloss op de lipjes, de andere helft niet”, vertelt onderzoeksleidster Caroline Malkee. “En wat bleek? De vrouwelijke muizen die lipstick droegen werden door de mannetjes veel aantrekkelijker gevonden. Zo konden ze makkelijker een partner vinden om mee te paren. Hiermee is het nut van deze dierproeven maar weer eens bewezen.”

Het onderzoek toonde verder aan dat muizen zich zelfverzekerder voelen als ze volledig zijn opgemaakt. Onder meer cosmetica van de merken Maybelline, Lancôme en MAC wordt uitvoerig getest op dieren. Of muizen ook knapper worden met make-up van andere merken moet nog worden onderzocht.